Sas kundservice

sas kundservice

Tyvärr lika usel kundtjänst som tidigare. Vid CHAT så har den person jag chattade med ingen aning om det uppgraderande för kr (15/3 - 5/4) som jag hade frågor om. För att hjälpa vederbörande så förelog jag honom att googla på \"SAS uppgradering \" varefter jag fick till svar att jag borde \"tömma cashen eftersom. Här hittar du kontaktuppgifter och de vanligaste frågorna för ditt kort. Har du förlorat ditt kort, spärra det direkt på +46 8 14 72 00, öppet dygnet runt. INTERNATIONELLA SAMTAL. + Passagerare. + Support för resebyråer. + EuroBonus. + Gruppdisken Ring kundtjänst i Sverige utanför öppettid: Telefon: +46 8 Öppettider: Mån – fre: – Lör: – Sön: –  ‎Norge · ‎Österrike · ‎Kina · ‎Litauen.

Sas kundservice - men

Men den krävde istället vissa bankuppgifter som jag inte ens hört talas om att jag hade. Hej och välkommen till BusinessClass! Nya inlägg Dagens inlägg Aktivitetsflöde Obesvarade trådar. Kanske hade jag nog hoppats att det skulle ha blivit bättre. Min pin-kod är spärrad. För att skicka ett säkert meddelande med personlig information så loggar du in på Mitt kort, detta för att du som kund inte ska lämna ut känsliga uppgifter som kortnummer eller koder via e-post. Allt du behöver göra är att hålla fram kortet mot betalterminalen.

Sas kundservice Video

Humany - smartare kundservice på nätet

Sas kundservice - och med

Så här gör du en betalning: Du kan till exempel välja att stänga kortet för nätköp men sedan gå in och öppna kortet i en timme varje gång du vet att du ska köpa något på nätet. Du väljer vilket av dina kort du vill helst vill betala med och lägger överst i din digitala plånbok. Kan jag känna mig trygg när jag handlar på nätet? Vi lyckades korrigera uppgifterna. Framme vid gate tio, som visade sig vara gate nio, betedde sig personalen från SAS som tydligen infiltrerat Lufthansa som om de tyckte att de varit snälla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *