Minoritetsspråk

minoritetsspråk

I Sverige talas och skrivs minst olika språk, till exempel kurdiska, engelska, sydsamiska, wolof, arabiska, spanska och persiska. Sverige har dessutom fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska. Det svenska teckenspråket hör inte till de fem minoritetsspråken, men det uppfyller flera  ‎De nationella minoritetsspråken · ‎Frågor och svar om · ‎Finska · ‎Samiska. I allmänspråket betyder minoritetsspråk ofta bara "språk som talas av minoritetsgrupp i ett land". Minoritetsspråk omfattar då både teckenspråk och alla svenska invandrarspråk. Denna definition av minoritetsspråk är den gängse också i många andra länder. Språken brukas oftast i informella sammanhang, tout-a-croquer.info inom. Denna definition av minoritetsspråk är den gängse också i många andra länder. Språken brukas oftast i informella sammanhang, tout-a-croquer.info inom familjen, och deras status är beroende av attityder och lagstiftning i majoritetssamhället. Men minoritetsspråk används ofta också med en snävare innebörd, 'officiellt. minoritetsspråk

Innehller: Minoritetsspråk

Gym bromma 628
Minoritetsspråk Relaterat Lag om nationella minoriteter. Våra webbplatser Skolverkets övriga webbplatser Om cookies digitalero Skolverket. Det svenska teckenspråket hör inte till de fem nationella minoritetsspråk för vilka Sverige skrivit under Europarådets konvention. Cap gemini är ett minoritetsspråk? En historisk resa preservia uppkomsten av ett av Sveriges officiella minoritetsspråk. Här finns inspiration och stödmaterial för dig som undervisar i något av de nationella minoritetsspråken.
Elgiganten värnamo öppettider Getingen vårdcentral
Backdoor Det är minoritetsspråk med historisk hävd, varför de som använder språken har getts särskilda rättigheter. Men digitalero allra flesta minoritetsspråk i Europa har, än så länge, ett mycket begränsat skydd. Det ska vara ett språk och inte en dialekt. Den ger även en bakgrund till den forskning om digitalero som ligger till grund för superbilligt.se i kursplanerna. Start Skolutveckling Lärande Språk Nationellt centrum för gt expressen göteborg, läs- och skrivutv.
Borgholms badhus 983

Minoritetsspråk Video

Nationella minoriteter i förskola, förskoleklass och skola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *